DIVERSITY IN THE PICTURE

TALENT LAB PARTICIPANTS

8 young talented fotographers followed the TALENT LAB program within the Bijlmer Parktheater. This talentprogram was a collaboration between the Bijlmer Parktheater, FOAM and DBUFF2017.

A few talents and their motivation (in dutch):

Raya van der Kroon

Jong interdisciplinair maker, project manager en fotograa

Quote van Raya over diversiteit in film en tv

 “Het beeld van ‘dé typische Nederlander’ is in mijn ogen een oud concept; onze diverse nationaliteit mag meer benoemd en gezien worden, zo anders en mooi als we daadwerkelijk samen zijn.”

Foto Anil Jagdewsing: “Anil Jagdewsing vertelde over zijn twee tegenstrijdige rollen in de komende voorstelling ‘F*ck the Police’: de activist versus de agent. Ik vroeg hem beide uit te drukken waar de volgende portretten uitkwamen. Wie is wie, volgens jou?”

Els Danquah

Mijn naam is Els Danquah, ik ben 21 jaar oud en woon in Amsterdam.
Op dit moment ben ik HBO-V studente , wat men vaak niet verwacht als zij mij door fotografie/als fotografe kennen.
Daarnaast zing ik in een koor ‘Ethnic Praise Choir’ en vertaal ik in de kerk.
Ik begon ongeveer rond mijn 14e met fotografie toen ik op mijn verjaardag mijn eerste compacte digitale camera kreeg van mijn moeder. Hoewel ik vanaf die tijd alles wat ik tegen kwam vastlegde, nam ik fotografie niet ‘serieus’ tot ongeveer 2 jaar geleden. Ik fotografeer onder de naam SomethingEls, omdat ik niet per se 1 gebied qua fotografie leuk vind en men dus altijd wat anders (Something Else) kan verwachten. Aan de andere kant, omdat ik mensen bewust wil maken van hun omgeving; ik fotografeer op plekken, vaak buiten,  waar veel bekenden van mij vaak komen. Echter herkennen zij die plekken  vaak niet in mijn foto’s. Bovendien zit mijn naam hierin verwerkt (Something Els Shot/Saw/Did), ik hou wel van woordgrappen/-speling.

Portfolio:
www.facebook.com/somethingelsphoto
www.instagram.com/somethingelsphoto

Quote van Els Danquah over diversiteit in film en tv
“Diversiteit is de mensheid; ‘alle mensen ter wereld.’
Dit houd voor mij in: inclusie van variatie en exclusie van eenzijdigheid.”

Foto Emmanuel Ohene Buafo: Onderweg naar het park, maakte ik kennis met Emmanuel. Ik stelde een aantal vragen uit nieuwsgierigheid. Zo ook bijvoorbeeld of zijn ouders het er mee eens waren dat hij wilde acteren. Deze vraag, omdat ik ervaar dat best veel Ghanese ouders creatieve opleidingen en carrières niet op nummer 1 zien staan voor hun kind(eren). Ik ben namelijk ook Ghanese, maar heb hier gelukkig niet mee te maken gehad. Hij moest om de vraag lachen, omdat hij het een terechte vraag vond en vlak voordat hij wilde antwoorden werd door een van de fotografen aan hem gevraagd of hij op een aangewezen plek kon staan voor de foto. Vraag onbeantwoord.

Toen ik aan de beurt was om hem te regisseren, vroeg ik of hij, in plaats van zijn antwoord af te maken, in zijn gezicht kon laten zien hoe hij zich voelde toen hij tegen zijn ouders ging vertellen dat hij voor acteren zou gaan.  Vervolgens vroeg ik aan hem hoe hij zich voelde toen hij werd aangenomen voor zijn creatieve opleiding en hoe hij zijn toekomst hierin zag.

Sanguilla Vabrie

Sanguilla Vabrie is een storyteller woonachtig in Amsterdam. Zij is geboren in Suriname, in de stad Paramaribo op 16 oktober 1987. Ze schrijft in het Nederlands, Engels en Sranantongo. Ze is een dichter van hart die graag schrijft over gevoel en emotie maar zegt dat alles om haar heen haar inspireert en dit kan je in verschillende van haar teksten terugvinden.

Zij is ook singer & songwriter. Ze begon met zingen op de lagere basisschool.
Momenteel is zij lid van het gospelkoor Colours of God. Verder is zij leadzangeres van de reggaeformatie Blakman Unity en doet backing vocals voor de reggaeformatie Rootz Energy.

Fotografie heeft zij een paar jaar gezien als hobby omdat zij naar eigen ervaring nog niet de waarachtige achtergrond had. Vanwege de mogelijkheid zich te verdiepen in fotografie is zij intens gemotiveerd om meer van haar werk te exposeren en uit te brengen.

Quote van Sanguilla Vabrie over diversiteit in film en tv
‘’We’ve got to keep telling our stories because our experiences are so broad and rich and multifaceted, there isn’t just one way to be black. The more stories we share, the more reflective we can be of the whole diverse black community’’ Oprah Winfrey

Foto Sue-Ann Bel:  ‘’Rode middelen om mijn ziel op te vrolijken maar ik val terug in blauw
die bruine lagen die zich samenvoegen zinken dieper in berouw
Rode cellen die met witte vechten om kleurloos te zijn
in een maatschappij waar ik dieper in verdwijn het liefst dichter in een gezamenlijk balans te zijn’’

Revenna Belfor

https://www.instagram.com/revennab

Quote van Revenna Belfor over diversiteit in film en tv

“For everyone to be able to connect and identify themselves with film and TV, we definitely need diversity”

Ricardo Hoogendoorn

Mijn Naam is Ricardo Hoogendoorn, 25 jaar en Rotterdammer.
Het observeren van de dingen om me heen heb ik altijd al gedaan. Het kopen van een camera was de volgende stap. Nu kan ik vastleggen wat ik observeer. En hopelijk vinden anderen het dan leuk om te observeren wat ik observeer.

Quote van Ricardo Hoogendoorn over diversiteit in film en tv

”Diversiteit geeft de wereld kleur en kleur biedt ons perspectief zo zie ik dat in alle aspecten van het leven en dus ook op televisie of in films. Zo saai zou het zijn zonder anderen die anders zijn.”